DESLIzorg

Zorg op maat; voor iedereen!

  • Er gaat geen dag voorbij zonder dat we zorg nodig hebben
  • Hoe hoger onze leeftijd, hoe meer zorg er nodig is
  • Zorg op afstand; persoonlijk en dichtbij
  • Mondigheid in de zorg
  • Er valt een hoop te kiezen in de zorg tegenwoordig

Allemaal uitspraken die men steeds vaker hoort.
Dit betekend niet alleen de zorg voor onze lichamelijke gezondheid en gebreken maar ook de geestelijke gezondheid, de beleving van zorg; ons welzijnsgevoel. De laatste jaren is hiervan steeds meer afgebrokkeld door bezuinigingen, markt-werking en wijzigingen van de sociale zekerheid.
Met name de generatie die het heeft opgebouwd heeft hiermee nogal moeite en niet onterecht.

Het scheiden van Wonen en Zorg sinds 2012 zal de meesten niet zijn ontgaan en heeft ongetwijfeld voor praktische problemen gezorgd. Net zoals de markt-werking van Ab Klink (CDA). Fraude en niet efficiënt werken door allerlei managers was voor veel mensen onacceptabel. Dure uitbestedingen vanwege het ontbreken van enige kennis bleven meestal onopgemerkt totdat het te laat is.

Als reactie van de overheid hierop, gaat er vanaf januari 2015 nog meer veranderen. Mensen met een PGB hebben de laatste helft van 2014 al de nodige informatie ontvangen. Voor wie meer wil weten is er de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Hoe verandert mijn zorg?

Nu kunnen wij ook niet om de regels heen. Het goede nieuws is dat u met het trekkingsrecht bij de SVB en uw ziektekostenverzekering, weliswaar met wat bezuinigingskorting, ook uw PGB kun continueren.
Wij kennen geen managers, zijn verbonden zelfstandigen en freelancers die samenwerken en zodoende flexibel zijn. Het doel om elkaar te ondersteunen om de cliënt zoveel mogelijk van dienst te zijn. We zijn namelijk dienstverleners; in dienst ván.

Wij houden ook niet van (mega) grote organisaties, omdat die simpelweg niet goedkoper of beter zijn, zijn we dat zelf ook niet. Ook zien wij niets in het feit om op papier een geweldige, gezonde organisatie te zijn en hiervoor veel geld te moeten uitgeven zodat wij Zorg In Natura mogen leveren.

Wij zijn er namelijk nog steeds van overtuigd dat een PGB de beste oplossing is voor iedereen die zelf nog beslissingen kan nemen en hiermee zijn of haar zelfredzaamheid en welzijn kan vergroten.

Meer over het Persoons Gebonden Budget en wat wij kunnen betekenen voor u vindt u in het menu rechts. Ook staan daar andere organisaties die u meer informatie over het PGB kunnen geven.
Doe hier de PerSaldo PGB-test welke ongeveer 15 minuten duurt en anoniem is.

Wat is de zorginfrastructuur (voorheen het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD))?

Na alle discussies omtrent privacy en onbetrouwbare systemen, heeft deze soap opnieuw een andere titel gekregen! Bovendien per 23 april 2013 aktief.

Over het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en LSP (Landelijk Schakel Punt) hebben we een aantal documenten verzameld die u kunt nalezen; zie menu rechts. Het gevoel dat dit er persé moet komen onder het motto dat het beter is voor ú, doet ons wat argwanend worden.