PC bescherming door Web Design & Support

Op deze pagina geven wij een paar voorbeelden hoe de PC redelijk goed beschermd kan worden.
Uiteraard is de eerste bescherming de persoon achter het toetsenbord!
Klik dus niet overal maar op ‘OK’ tijdens het surfen, zonder precies te weten wat er gebeurd.

Een bekend programma tegen spyware
Als beveiliging tegen Spyware, Adware, Trojans etc. adviseren wij:  Ad-Aware
Speciaal voor Rogue opsporing is er Malwarebytes
Voorbeeld van een nepper Ad-Aware Regelmatig moet dit soort software een metamorfose ondergaan. Het is niet echt bij te houden omdat de race tussen de schrijvers van het virus-trojan en de beveiliging ertegen een oneindige race is.
Nieuwe ontwikkelingen in trojans is wat genoemd wordt "rogue antispyware" (Rogue security applications) wat feitelijk nep is maar wel erg veel op de echte lijkt. Het bestrijden van niet noodzakelijke software op je PC moet steeds slimmer, maar vooral effectiever worden. Naast Ad-Aware 2010 is er ook een programma wat zich richt op deze nep beveiligers
Alle mensen die niet zo bekend zijn met software installeren, kunnen contact met ons opnemen via ons formulier.
Gratis versie van beide programma's vindt u op de sites van Lavasoft en Malwarebytes.
Als beveiliging tegen Virussen adviseren wij:  Grisoft - AVG 7.50 free
AVG 7.5 is sinds oktober 2006 de nieuwste versie van deze, voor particulieren GRATIS virusscanner. Ook voor de virusscanners is het verhaal dat ze steeds slimmer moeten worden. Op onderstaande link kan je ook lezen wat er verbeterd is en wat je wel/niet krijgt in de gratis versie. Het prettige van deze gratis virusscanner is dat alle functies beschikbaar zijn die je nodig hebt voor thuis.
Je kan op de download pagina ook meteen het anti spyware programma ophalen. Deze verliest na 30 dagen wel een aantal functies maar niet echt de zaken die je als thuisgebruiker zult missen.
De site van Grisoft is duidelijk en geeft veel informatie met FAQ (voor veel gestelde vragen), handleidingen die je kunt downloaden en veel virus informatie.
Het enige nadeel van de gratis versie is dat deze alleen beschikbaar is in de engelse taal. Wie daar problemen mee heeft kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor de installatie en instellingen.
Firefox; een browser alternatief voor MSIE
Als alternatieve browser voor M$-IE adviseren wij:  Firefox
Ondanks dat het merendeel van Nederland nog met MicroSoft Internet Explorer over het internet surft, daalt het aantal van de gebruikers door alternatieven. Mede door de Europese wetgeving wordt IE niet meer automatisch geïnstalleerd en heeft de gebruiker de keuze als hij een browser installatie start.
Één van de alternatieve browsers met inmiddels meer dan 40% wereldwijde gebruikers, is de grootste rivaal van IE, is FIREFOX welke je, in de Nederlandse taal, kunt downloaden bij MOZILLA.
Na de snellere versie 3.x is er anno 2011 de nog snellere versie 4.0.1. Gezien het feit dat de add-ons, kleine extra programmaatjes, niet door Mozilla worden gemaakt, worden ook niet bijgehouden door Mozilla. Wél worden de add-ons gecontroleerd en sinds 2011 middels een nieuw protocol zodat ze ook niet te lang als "e;experimenteel"e; meer kunnen staan en alle updates via Moizilla gaan. Dit alles om de veiligheidsrisicoís te beperken.
Het eerste wat opvalt is de lay-out. De tabs zijn naar de top van het scherm verhuist en zal te maken hebben met alle werkbalken die je bij sommige mensen ziet. Soms wel een 20% van het scherm! Verder is de kleur er een beetje uit in de knoppen en dit doet weer sterk denken aan IE; een vergelijking waar je niet aan wilt. Hiervoor is dan ook Firefox 3 theme for Firefox 4+ te downloaden als je wilt.
Behalve de browser zijn op de Mozilla site ook nog een email en andere programma's, add-ons en plug-ins te downloaden.
Voor iedereen die normaal niet verder gaat dan de standaard instellingen hebben we een lijstje met advies instellingen gemaakt.
Voor diegenen die eerst wat meer willen weten over wat FireFox allemaal kan zodat je kunt vergelijken zijn er de volgende Nederlandstalige websites met beschrijving, uitleg en forum. De meest prettige ervaring van ons is; Firefox opent altijd in een volledig scherm tenzij geforceerd door script.
WEB 2.0 Suicide Machine
Het nieuwe fenomeen sinds 2010:  Ontvrienden
Of u uw relaties op het internet nu zat bent of niet, het simpel afmelden bij Myspace, Facebook, Linkedin en Twitter heeft niet het gewenste resultaat. NIET al uw gegevens worden verwijderd.
De reden hiervoor schijnt te zijn dat ze uw abonnement nodig hebben voor de adverteerders. Klinkt logisch want waarom zouden ze er anders zo moeilijk doen over dit programma! Met uw gegevens in hun database blijft u dus vindbaar voor de zoekmachines en toekomstige werkgevers.
Als u dus echt uit die virtuele ontmoetingsplaatsen weg wilt ligt hier uw kans.
Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via de contactpagina.
Dit is de HOME pagina van Web Design & Support; een bedrijf dat speciaal voor het Midden en Klein Bedrijf, samen met u als opdrachtgever, een doeltreffende website voor uw potentiŽle klanten maakt, tegen een redelijke en aantrekkelijke prijs.Dit is een profielschets van Web Design & Support; een bedrijf dat speciaal voor het Midden en Klein Bedrijf, samen met u als opdrachtgever, een doeltreffende website voor uw potentiŽle klanten maakt, tegen een redelijke en aantrekkelijke prijs.Dit zijn de referenties van Web Design & Support; een bedrijf dat speciaal voor het Midden en Klein Bedrijf, samen met u als opdrachtgever, een doeltreffende website voor uw potentiŽle klanten maakt, tegen een redelijke en aantrekkelijke prijs.Dit zijn de VIRUS allertss van Web Design & Support; een bedrijf dat speciaal voor het Midden en Klein Bedrijf, samen met u als opdrachtgever, een doeltreffende website voor uw potentiŽle klanten maakt, tegen een redelijke en aantrekkelijke prijs.Dit is de contact pagina met email formulier van Web Design & Support; een bedrijf dat speciaal voor het MKB een doeltreffende website kan maken en het onderhoud ervan kan verzorgen. Alles tegen een aantrekkelijke prijs.